Tordenvarsling

Mollerup Golf Club har som den første golfklub i Danmark fået installeret en tordenvarslingssirene.

Sirenen har et output på 115 dB på 30 meters afstand. Det betyder, at al varsling er tydelig hørbar på hele golfbanen.

Sirenen aktiveres af turneringsledere eller af sekretariatet og chefgreenkeeper via sms og forventes især anvendt i tilfælde af tordenvejr for at advare golfspillere ude på banen. På den måde får alle spillere på banen en varsling om at søge ly, så et eventuelt lynnedslag i golfkøllerne undgås.

Der er indtalt beskeder, og ved første sirenevarsel lyder meldingen:

”Dette er Mollerup Golf Clubs tordenvarslingssystem. Afbryd spillet.
Søg husly.

This is Mollerup Golf Club’s weather warning system. Severe
weather warning. Seek shelter immediately.”

Når faren er drevet over, vil sirenen lyde igen, og meldingen vil nu være:

”Dette er Mollerup Golf Clubs tordenvarslingssystem. Tordenvejret
er drevet over. Spillet kan genoptages.

This is Mollerup Golf Club’s weather warning system. The weather
warning has been cancelled”.

Sirenen er sponseret af elektronikvirksomheden HSS Enginering, der har 25 ansatte. Firmaet designer, producerer og installerer varslingssystemer i ind- og udland, og de primære kunder er olie- og forsvarsindustrien. HSS Engineering er også firmaet bag Beredskabsstyrelsens landsdækkende (og verdens største) varslingssystem, der består af knap 1.100 sirener, som afprøves hvert år første onsdag i maj.