Turneringsbestemmelser

Turneringsplan 2017 – Hent den her
Generelle turneringsbetingelser
for Mollerup Golf Club – 2016

Såfremt ikke andet fremgår af invitationen til en turnering, er følgende generelle turneringsbetingelser gældende:

• Klubbens turneringer er åbne primært for spillere med Mollerup Golf Club som hjemmeklub. Hvis ikke andet fremgår af turneringsopslaget er Mollerup Golf Clubs turneringer endvidere åbne for medlemmer af andre klubber – såfremt turneringen ikke er overtegnet. Deltagere fra andre klubber skal udover turneringsgebyr betale green-fee, medmindre andet er aftalt.
  • Der spilles efter seneste udgave af Royal & Ancient Golfregler og Mollerup Golf Clubs lokale- og midlertidige lokale regler.
  • Turneringen er planlagt ud fra de af DGU afstukne retningslinier jf. ”håndbog for turneringsplanlægning” (seneste udgave).
  • Afvikling af klubmesterskaber sker efter separate turneringsbetingelser.
  • Tilmeldingsliste – der åbnes for tilmelding torsdagen kl. 17.00, 14 dage før turneringen.
  • Tilmeldingsfristen udløber kl. 10.00, torsdag før turneringen.
  • Startliste offentliggøres senest kl. 17.00, torsdag før turneringen.
  • På turneringsopslaget og i turneringsprogrammet meddeles det maksimale deltagerantal for den enkelte turnering. Såfremt der har tilmeldt sig færre end 36 spillere forbeholder turneringsledelsen sig ret til af aflyse. Ved evt. overtegning til en turnering udgår de senest tilmeldte.
  • Juniorer kan deltage i alle turneringer med mindre andet fremgår af turneringens proportioner.
  • Herrer spiller fra gul tee og damer fra rød tee, med mindre andet er angivet i turneringsbetingelserne.
  • Rækkeinddeling:

A række: hcp.: ≤ 12,4
B række: hcp.: 12,5 – 20,4
C række: hcp.: 20,5 – 36
D række: hcp.: 37 – 48
E række: hcp.: 49 – 54

• Efteranmeldelser:
  • Turneringsledelsen afgør om efteranmeldelser inden 1. start kan indplaceres på startlisten i tilfælde af afbud eller god plads.
  • Efteranmeldelse i løbende hulspil og i klubmesterskaber accepteres ikke.
  • Afbud: Ved afbud, efter startlistens offentliggørelse eller udeblivelse uden afbud, skal turneringsgebyret fortsat betales.
  • Karantæne:
  • Afbud uden rimelig begrundelse udløser 1 spilledags karantæne.
  • Udeblivelse fra en turnering – uden afbud, udløser 2 spilledages karantæne.
  • ”No Return” – uden fyldestgørende grund – anses som usportslig optræden og udløser ligeledes 2 spilledages karantæne.
  • Gentagne overtrædelser af ovenstående kan medføre yderligere karantæne/ udelukkelse.
  • Turneringsgebyret er ens for alle spillere. Turneringsgebyret skal være betalt inden start for at spilleren kan få lov at starte.
  • Scorekort udleveres fra ½ time før første start og skal være afhentet senest 15 min. før egen starttid. Overtrædelse medfører diskvalifikation jf. regel 6-3.
  • Spilleren bør møde på teestedet min. 5 minutter før sit starttidspunkt.
  • For sen ankomst til start medfører i almindelighed diskvalifikation i henhold til regel 6-3. Hvis spilleren er på teestedet, klar til at slå inden for 5 minutter efter sin starttid, modificeres diskvalifikationsstraffen til 2 straffeslag i slagspil og tab af første hul i hulspil – jf. noten til Regel 6-3.
  • Det skal klart fremgå at turneringsbetingelserne om modifikationen er gældende for den aktuelle turnering.
  • Mobiltelefon – hvis spilleren under spil af en turnering bevidst gentagne gange generer andre med mobilsnak (eller snak i det hele taget) eller hvis mobilen ringer adskillige gange, uden at spilleren gør noget for at stoppe det; er det overtrædelse af reglerne om Etikette jf. regel 33-7. Ringer telefonen en enkelt gang eller to er det ikke brud på reglerne.
  • Afstandsmålere – en spiller må skaffe sig oplysning om afstand ved at benytte en afstandsmåler. Hvis en spiller, under en fastsat runde, bruger en afstandsmåler til at angive eller måle andre forhold, der kan påvirke hans spil (f.eks. højdeforskel, vindhastighed, m.v.) er dette et brud på Regel 14-3.
  • Afgørelse ved lige resultater: Med mindre andet er anført i turneringsbetingelserne afgøres:
  • Slagspil (incl. stableford og gunstart): Vinderen er spilleren med laveste score på de, af banens sidste 36 – 18 – 9 – 6 – 3 – 1 huller. Hvis resultatet fortsat er lige så foretages lodtrækning.
  • Hulspil: Sudden death play off fra hul 1 og videre (der er tale om en forlængelse af den halverede runde i den forstand, at f.eks. honnør og spilleorden i foursome fortsætter uændret, men runden er ny i den forstand, at der gives slag igen på samme måde som i den halverede runde).
  • Præmier: Der er normalt præmieoverrækkelse efter turneringens afslutning. Hvis en spiller ikke er til stede ved præmieoverrækkelsen, fortabes retten til præmien, medmindre fraværet skyldes ganske særlige omstændigheder og aftalt med turneringsledelsen. Ikke udleverede præmier kan overgå til Mollerup Golf Club.

maj.2014/mm